Roman Hubník se s Plzní rozloučil vítězně

9. červenec 2020 06:20

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň porazili na závěr nadstavbové části nejvyšší soutěže Liberec 4:0 a vítězně tak zakončili stříbrnou sezónu. Duel proti Slovanu byl posledním pro dlouholetého kapitána Romana Hubníka. Šestatřicetiletý stoper odchází domů do Olomouce a ve Štruncových sadech tak probíhalo velké loučení.

„Hrálo se mi dobře. Věděl jsem, že půjdu během druhého poločasu, byl jsem nachystaný. V hlavě jsem měl, že hraju posledních 35 minut. Zvládl jsem to na hřišti, je pro mě nejdůležitější, že jsem se s Viktorkou, s fanoušky loučil na hřišti. A ten závěr to bylo neskutečné. Nečekal jsem to. Nejsem rád středem pozornosti, ale nakonec jsem to ustál,“ popsal své pocity Roman Hubník.

Do Plzně přišel Hubník v září 2013, kdy ho lákala možnost zahrát si Ligu mistrů. V ní nastoupil třeba proti Bayernu Mnichov, Realu Madrid nebo Manchesteru City. A také vybojoval tři mistrovské tituly.

Sedm let, 172 zápasů

„Vypíchnul bych dva momenty – Ligu mistrů a první titul. Všechno, co člověk zažije poprvé, je nezapomenutelné,“ zavzpomínal na své nejkrásnější zážitky v červenomodrém dresu Roman Hubník. Svůj první i poslední zápas za Plzeň odehrál proti Liberci. Závěr středečního duelu se Slovanem, s míčem na kopačkách a symbolicky přihrávkami s Davidem Limberským, po jehož boku nastoupil téměř do všech utkání.

Třetí a poslední titul oslavil s Plzní v květnu 2018. Celkem odehrál za západočeský tým 172 zápasů, z toho 17 v Lize mistrů. „Sedm krásných let. Liga mistrů dvakrát, tři tituly, Superpohár, mám na co vzpomínat. A jsem strašně rád, že jsem ten závěr mohl strávit na hřišti a s fanoušky. Ten závěr byl emotivní, vyšperkovaný, moc hezký,“ dodal dojatý Roman Hubník.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio