Roman Berbr má slabinu v komunikaci, přiznává Miroslav Pelta

Pětice bývalých fotbalových rozhodčích si stěžuje na místopředsedu Fotbalové asociace ČR Romana Berbra kvůli ponižování. Stačí, aby tento muž ukázal prstem dolů a sudí má po kariéře?

„O tom někteří spekulují, ale jde jen o pocity. Nejsou tu důkazy o manipulaci s výsledky. A to je hlavní,“ zdůrazňuje předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou. Tato kauza podle něj není důvodem k tomu, aby se řešilo odvolání Romana Berbra z funkce. Uznává ovšem, že Roman Berbr je svérázná osobnost používající drsnější slovník, byť ho překvapuje, že na jeho chování reagují sudí i s dvouletým zpožděním.

Mezi sudími, kteří se rozhodli skončit, je také Libor Kovařík. „Ten byl pro mě největší překvapení. Měl úspěch i na mezinárodní scéně,“ hodnotí kvality tohoto rozhodčího Miroslav Pelta a dodává: „Doufám, že se rozhodl o svobodné vůli.“ Současně připomíná, že se k němu dostávají různé indicie o snaze destabilizovat český fotbal.

Způsob jednání Romana Berbra byl podle Miroslava Pelty chybný: „Moji pozici to neohrožuje, ale není mi lhostejné, že se o fotbalu mluví negativně.“ Na místopředsedovi Fotbalové asociace oceňuje zejména pracovitost. „Generální ředitel Rudolf Řepka, Roman Berbr a myslím, že hodně pracovitý jsem i já – spolu táhneme tu masu nesourodého spolku. Není to žádná sranda,“ konstatuje.

Jak Miroslav Pelta oceňuje příchod trenéra Vrby do reprezentace? A jak vidí šance reprezentačního týmu na EURU? I na to se ptala moderátorka Helena Šulcová.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio