Řidiče v Královéhradeckém kraji čekají v létě uzavírky, objížďky a dopravní komplikace

22. květen 2018 11:20

Ani letos v létě se Královéhradeckému kraji nevyhnou poměrně rozsáhlé a zásadní opravy silnic - a to i těch vytížených a klíčových. Do práce se pustí jak Ředitelství silnic a dálnic, tak i Údržba silnic Královéhradeckého kraje. My vám ve stručnosti představíme některá omezení, na která můžete v nejbližších týdnech narazit. 

Začneme na silnicích nižších tříd, jejichž opravy chystá Královéhradecký kraj.

Rozsah zakázek naznačila mluvčí kraje Sylvie Velčovská: „Pro rok 2018 má Královéhradecký kraj v plánu rekonstrukce téměř 100 kilometrů silnic druhé a třetí třídy a 15 mostů v celkové hodnotě přes 1,3 miliardy korun."

Na některých úsecích se už pracovat začalo, na dalších se teprve začne.

Namátkou od začátku prázdnin do října počítejte s omezením na silnici 324 v úseku Dolní Přím-Stěžery, na silnici 305 od Borohrádku směrem k Vysokému Mýtu, na průtahu Bílou Třemešnou nebo v Ostašské ulici v Polici nad Metují. To tedy pokud jde o silnice druhých a třetích tříd.

Nákladní doprava (ilustrační foto)

Staveb bude celkem přes čtyřicet a přehled se dá najít na stránkách Údržby silnic Královéhradeckého kraje, říká její ředitel Jiří Brandejs: „Seznam staveb, termíny výstavby a mapa těch staveb s vyznačenými obkíjdnými trasami jsou umístěny na našich webových stránkách uskhk.eu. Tam je důležitá ta doména eu, aby se posluchači nedostali na jiné stránky."

Na hradeckém okruhu se letos opraví jen křižovatka Na Kotli. Opravy mostu u soutoku se odkládají

Kolona na silnici (ilustrační foto)

Řidiči se v Hradci Králové musí v létě připravit na poměrně rozsáhlá omezení, která si vyžádá oprava křižovatky Na Kotli. Kvůli ní bude jen omezeně průjezdný městský okruh, osobní auta budou odkloněna na objízdné trasy. Hlavní část prací má být hotová do konce prázdnin, kompletní dokončení je ale plánováno až na podzim.

Pracovat se ale bude i na vytížených dopravních tepnách v kraji - tedy na silnicích první třídy. Vedle už zahájených úseků počítejte s tím, že přibudou další - na „jedenáctce" u Kratonoh, na „čtrnáctce" v Dobrušce u odbočky na Opočno nebo na úseku Adamov-Suchovršice.

A pak je tu i hradecký okruh a křižovatka Na Kotli, jejíž oprava potrápí nejen obyvatele Hradce, ale i ty, kteří městem budou projíždět především ve směru od Brna nebo Olomouce.

Chystané práce na silnicích prvních tříd najdete prozměnu na webových stránkách ŔSD - tedy rsd.cz, a využít můžete i adresu dopravniinfo.cz.

Doprava, dopravní zácpa, auto, kolona
autoři: Milan Baják , lcz
Spustit audio

Související