Řidič rozryl autem na D1 několik stovek metrů nově položené vozovky

14. říjen 2016

Oprava úseku dálnice D1 mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži se komplikuje. Ve čtvrtek v podvečer vjelo do čerstvě položeného cementobetonu auto. Poškodilo se tak pravděpodobně až několik stovek metrů vozovky. Případ teď vyšetřuje policie a Ředitelství silnic a dálnic.

Podle informací ČTK dálnici poškodilo vozidlo některého ze silničářů, který se na stavbě podílel. Zničený úsek bude muset zhotovitelská firma odstranit a nahradit novým povrchem, říká mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Škoda je odhadována na více než pět milionů korun.

„Naším cílem je, aby to Ředitelství silnic a dálnic nestálo ani korunu navíc, protože je to čistě v odpovědnosti zhotovitele. A zároveň aby stále platil harmonogram dokončení tohoto konkrétního úseku,“ dodal Rýdl.

Vozidlo objelo stavební stroje rozestavené před začátkem čerstvě pokládaného úseku, přetrhlo červenobílou pásku a projelo po části nově položeného úseku, než řidič zjistil, že vjel na čerstvý beton. Poté, co se otočil a snažil se odjet zpět, byl zastaven pracovníky stavby, kteří přivolali Policii ČR, uvádí se v tiskové zprávě Ředitelství silnic a dálnic.

Zhotovitelem uvedeného úseku je sdružení stavebních společností Alpine Bau, OHL ŽS a EUROVIA CS.

Úsek mezi Bíteší a Devíti kříži se opravuje od poloviny srpna a stavební práce mají pokračovat ještě v příštím roce. Rekonstrukce má vyjít na 685 milionů korun bez DPH.

autor:
Spustit audio