Reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil obdržel mediální cenu Billie Jean Kingové za přínos tenisu

7. listopad 2021

Reportér stanice Český rozhlas Radiožurnál Sport Jaroslav Plašil dostal v sobotu od Světové tenisové federace mediální cenu Billie Jean Kingové. Ocenění uděluje ITF jako uznání za mnohaletý přínos tenisu v oblasti žurnalistiky.

„Z ocenění pro Jaroslava Plašila mám velkou radost. Je výsledkem jeho mnohaleté poctivé práce, mimořádného nasazení a úsilí a dalším důkazem, že sportovní žurnalistika Českého rozhlasu je na vynikající úrovni a zaslouží si samostatnou stanici,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Jaroslav Plašil, který ocenění převzal od prezidenta Světové tenisové federace Davida Haggertyho, se komentování tenisových zápasů věnuje více než 15 let. Pravidelně pokrývá nejen týmové soutěže Davis Cup a Billie Jean King Cup, ale od roku 2005 nechyběl téměř na žádném z grandslamových turnajů.

Jaroslav Plašil se komentování tenisových zápasů věnuje už přes 20 let. Jeho cena je zmenšenou replikou trofeje, o kterou se později utkaly ženské týmy Ruska a Švýcarska.

„Je respektovaný svými kolegy z médií stejně jako samotnými hráči,“ uvedl prezident Světové tenisové federace David Haggerty. Reportér Radiožurnálu Sport si cenu, která je zmenšenou replikou poháru pro vítězky Billie Jean King Cupu, převzal na tiskové konferenci před začátkem finálového utkání.

„Je to něco výjimečného. Nikdy jsem neměl to štěstí, že bych něco vyhrál třeba tím, že bych uměl hrát tenis nebo fotbal. Tak alespoň teď mám cenu za komentování,“ řekl Jaroslav Plašil a dodal: „Za tohle všechno mohou lidi z tenisu. Oni mi tu práci dělají hrozně snadnou tím, jak jsou české tenistky a předtím i tenisté úspěšní. Pak se to dělá samo a není to vlastně ani práce.“

autor: vla

Související