Reportáže zahraničních zpravodajů dnes budou především útočit na vaše chuťové buňky
22. srpen 2021
V Mongolsku se zúčastníme grilování kozla LED lampou, ve švýcarské Ženěvě si zajdeme na sýrové fondue a navštívíme i vyhlášenou pařížskou pekárnu nazvanou „Sladká pšenice“, kde lahodné sladké Madlenky peče doktor filozofie. Moderuje Jitka Malá
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.