Rekord hokejové extraligy padl, Chomutov prohrál po osmnácté v řadě

3. únor 2014

Kromě největšího počtu získaných titulů drželi hokejisté Vsetína do nedělního večera také rekord v počtu porážek v řadě. Tehdy jich zaznamenali sedmnáct. Po porážce 3:4 se Slavií ovšem dosavadní maximum týmu ze stadionu Na Lapači překonal Chomutov, který prohrál už po osmnácté za sebou.

„Je to tristní, už ani nevím, co k tomu mám říct. Celou sezonu děláme chyby, které soupeři trestají. Proto zápasy dopadají, tak jak dopadají,“ neskrývá zklamání z vývoje sezony chomutovský David Hruška.

Ten se svými spoluhráči ztrácí z posledního místa v tabulce na předposlední Kladno už 19 bodů.

Piráti sisce vedli po první třetině 1:0, ovšem v úvodu druhé dvacetiminutovky Slavia vyrovnala díky Valachovi a poté přidala další dvě branky. Chomutov se na obrat nezmohl. Osmnáctá prohra v řadě už snad ani nenaštve, jako spíš mrzí.

„Hráči jsou z toho smutní. Všichni by to chtěli změnit, ale bohužel se to nedaří,“ dokresluje smutným hlasem Hruška atmosféru v kabině.

Chomutov by se mohl odrazit od spolupráce Vojtěcha Kubinčáka, Martina Šagáta a Josefa Straky. „Doufám, že nás trenéři nechají takhle pohromadě, víc se sehrajeme a v nejbližších zápasech budeme dávat góly. Hlavně ať už vyhrajeme,“ přeje si Straka.

Šanci na zastavení osmnácti zápasové šňůry proher budou mít Chomutovští v úterý, kdy hrají doma s Vítkovicemi.

autoři: fk , Petr Hašek
Spustit audio