Rebelové přehráli Duklu a dál vedou ligu

4. říjen 2012
Zprávy z

Hokejisté Havlíčkova Brodu dál vládnou první lize. Ve středečním derby zvítězili na Horáckém zimním stadionu nad jihlavskou Duklou 3:2 a na prvním místě tabulky mají dvoubodový náskok na druhou Mladou Boleslav.

S trochou nadsázky se dá říct, že Rebelům se na úvod sezony daří možná také proto, že chlapcům z Kotliny fandí řada dívek. Jak některé Regionu řekly těsně před utkáním, duely Havlíčkova Brodu si nenechají ujít: „Vyhrajeme, s tím jsme sem jely. Jezdíme na každý zápas.“

Fanoušci jihlavské Dukly při derby

Rebelové se v první i druhé třetině dostali do vedení, Dukla ale vždy dokázala vyrovnat. Ve třetí části pak Jihlavy nevyužila delší čtyřminutovou početní výhodu, a tak duel rozhodla jiná přesilovka. Osm minut před koncem zápasu vystřelil Havlíčkovu Brodu tři body Radek Novotný: „Měli jsme to nacvičené, viděl jsem odkrytou branku, gólman se tam válel, tak jsem to tam dal,“ poznamenal po derby. Na zádech se v tu chvíli ocitl jiný Novotný, brankář Dukly Filip. To havlíčkobrodský gólman teprve osmnáctiletý Daniel Dolejš si mohl derby pochvalovat: „Užili jsme si to, hlavně že jsme vyhráli, super zápas.“ Havlíčkův Brod tak dál vládne první lize. Pozici prvního týmu tabulky může potvrdit už v sobotu v dalším derby proti Třebíči.

autor: jak
Spustit audio