Rally Monte-Carlo je týmová záležitost, je potřeba mít špiony, říká o šancích Erika Caise na MS bývalý závodník Roman Kresta

19. leden 2022

20. ledna 2022 začne Rally Monte-Carlo, která je prvním závodem mistrovství světa. Na startu nebude chybět pilot Erik Cais z Fryštáku na Zlínsku. Nejen na jeho šance jsme se zeptali bývalého jezdce Romana Kresty, který má z mistrovství světa bohaté zkušenosti.

Už 20. ledna vstoupí automobilový závodník Erik Cais z Fryštáku do své první kompletní sezony mistrovství světa v rally. Prvním závodem bude možná nejprestižnější Rally Monte-Carlo. S touto rally má bohaté zkušenosti bývalý závodník Roman Kresta, který pochází také ze zlínského regionu. V Monte Carlu zažil osmé místo v roce 2006, ale taky nepříjemnou nehodu v roce 2002.

Podle Romana Kresty se na Rally Monte-Carlo nedá připravit, a to hlavně kvůli proměnlivému počasí. To se tady během dvou hodin může úplně změnit, což může být pro závodníka zásadní.

O šancích Erika Caise na této rally říká: „Je to týmová záležitost, je potřeba mít ty správné informace. Bude je mít přímo od továrního týmu, ale nevím, jaké má špiony. Ti jsou na Monte Carlu alfa omega celého výsledku.“

Poslechněte si celý rozhovor s Romanem Krestou.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.