Radiožurnál doprovází celý den prezidentské kandidáty. Prvním je Michal Horáček

První hlavní domácí událostí roku 2018 bude prezidentská volba. O nejvyšší ústavní funkci usiluje devět mužů. První kolo volby začne příští pátek ve 14 hodin. Český rozhlas už po Vánocích odvysílal čtyři duely s prezidentskými kandidáty. Nyní Radiožurnál připravil nový projekt Hledá se prezident.

„Strávíme den s prezidentským kandidátem. Jejich pořadí jsme před časem vylosovali. Chceme pozorovat, jak jedná, jak reaguje, o čem přemýšlí, jak si počíná ve finále předvolební kampaně. Budeme poslouchat, pozorovat a se získanými poznatky vstupovat do vysílání Radiožurnálu. A každý den s kandidátem na prezidenta uzavřeme rozhovorem ve 20 minutách Radiožurnálu po 17. hodině, který převezme v tomtéž čase i ČRo Plus,“ vysvětluje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Los určil, že v úterý bude Radiožurnál sledovat textaře a podnikatele Michala Horáčka. V devět hodin vychází ze svého pražského bytu a vyráží do Domu U Agáty – domova pro seniory, osoby se zdravotním postižením.

Čtěte také


Současný prezident Miloš Zeman, který usiluje o druhé funkční období, se projektu Hledá se prezident nezúčastní.

„Pak máme jet na jednu z policejních stranic, nevíme proč, to prý bude překvapení. Michal Horáček se dnes setká taky s youtuberem Stanislavem Hruškou, z čehož může vzejít cokoli třeba debata o kryptoměnách, přinejmenším tisíce zhlédnutí na YouTube. Na programu je také účast na předvolební debatě v deníku Blesk,“ dodává Pokorný.

V dalších dnech budeme postupně sledovat Mirka Topolánka (3. 1.), Jiřího Drahoše (4. 1.), Vratislava Kulhánka (5. 1.), Marka Hilšera (8. 1.), Jiřího Hynka (9. 1.), Pavla Fischera (10. 1.) a Petra Hanniga (11. 1.).

autor: jch
Spustit audio