Rádio Retro připomene sté narozeniny cestovatele Miroslava Zikmunda

7. leden 2019

Stanice přináší tematický výběr z bohatého archivu Českého rozhlasu. Její poslední vysílání bylo zaměřené na Karla Čapka.

Od 14. února bude možné na Rádiu Retro, jehož provozovatelem je Český rozhlas, slyšet nový program zaměřený tentokrát na cestovatele a spisovatele Miroslava Zikmunda. Tato významná a doposud žijící česká osobnost se ve vysílání neobjeví náhodou. Právě v polovině února se Zikmund dožije svých stých narozenin. Dosavadní program věnovaný spisovateli Karlu Čapkovi skončil o půlnoci z neděle 6. na pondělí 7. ledna. Rádio Retro si nyní dává přestávku.

Rádio Retro je tematický digitální okruh Českého rozhlasu, který vysílá při příležitosti různých událostí a výročí. Posluchači ho mohou naladit zejména v multiplexu ČRo DAB+, který se dočkal ke konci loňského roku významné expanze. Po Praze, Brně, Berouně, Plzni a Ostravě zamířil také na vysílače Ústí nad Labem – Buková hora, Trutnov – Černá hora, Jihlava – Strážník, Tachov a dokrývače u dálnice D1. Stanice je k dispozici také na webu Českého rozhlasu a v síti kabelového operátora UPC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související