Půlnoční filmy na karlovarském festivalu táhnou, na 'Mastného škrtiče' fanoušci stáli fronty

7. červenec 2016

Ve chvíli, kdy většina lidí už spí, usedají stovky návštěvníků Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech do křesel v kinosálech. Už tradičně je totiž do programu festivalu zařazená i sekce Půlnočních filmů - hororů, akčních snímků a absurdních filmů. Mezi festivalovými návštěvníky jsou právě tyto půlnoční filmy hodně oblíbené.

Noční můra, Vrah z prádelny nebo Ve jménu krve. I letos sekce půlnočních filmů nabízí snímky, které spoustu lidí odradí už svým názvem. Přesto na ně před sálem pokaždé čekají desítky lidí. A čím absurdněji název a popisek filmu zní, tím lépe.

„Popravdě ano. Řekneme si, že to může být dobré, dáme si nějaké pivko a jdeme se na to podívat,“ shodují se Karel a Petr, kteří si vybrali film Ve jménu krve s Melem Gibsonem promítaný v kině Čas.

„Jdeme cíleně na ten film, podíváme se na Mela Gibsona,“ smějí se a dodávají, že mají v plánu vidět i další filmy. „Zítra chceme stihnout Kostěný tomahawk.“

K návštěvě půlnočních filmů je prý láká hlavně atmosféra. „Prostě tím, že je to večer. Předtím si zajdeme na pivo nebo na nějaký drink a pak se můžeme jít podívat do kina na film. Je to taková lepší atmosféra než odpoledne,“ dodávají Karel a Petr.

Nezvykle dlouhá fronta byla v úterý večer i před Malým sálem. Na film Mastný škrtič tam čekaly i Petra s Martinou.

„Myslím, že je to jediný vtipný půlnoční film, který tady mají,“ vysvětluje jedna z nich. „Pokud mám být upřímná, mě v popisku zaujal gigantický penis,“ dodává se smíchem druhá.

Zájem o Mastného škrtiče byl takový, že se dívky nakonec do sálu nedostaly. Ještě ale budou mít šanci, festival totiž letos každý půlnoční film vysílá celkem třikrát.

autor: vok
Spustit audio