Myslím, že moje blogování může i za StarDance, říká autorka Kafe a cigárka Marie Doležalová

11. leden 2016

To, že by herečka psala i svůj osobní, a navíc i úspěšný, blog, je v českém pop rybníčku hodně nezvyklé. Ona navíc se svým partnerem vyhrála i letošní ročník StarDance.

Historky z hereckého podsvětí píše Marie Doležalová už druhým rokem. „Vzniklo to tak nějak samo. Najednou jsem si řekla, že se mi chce,“ říká herečka. Dá se říct, že ale „do šuplíku“ nebo do tajného souboru v počítači, píše už někdy od svých 15 let.

Marie Doležalová (kniha Kafe@cigárko)

Píše vlastně sama pro sebe. Najednou prý z ní samy padají věci, o kterých by nikdy neřekla, že je bude veřejně rozebírat. „Prostě to potřebuji ze sebe dostat.“

„Psát jsem začala trochu sarkasticky a ironicky o tom, co mi vadilo nebo trápilo. Na začátku jsem měla obavy, aby to vyznělo dobře a vtipně. Teď už jsem na tom tak, že se nehroutím, když si představím, že se to někomu líbit nebude. Takovou trému už naštěstí nemám.“

Blog může za StarDance

Psaní na internetu, a hlavně čtenářský ohlas, ji prý otevřely dveře na řadu míst, o kterých se jí dřív mohlo jen zdát.

„Myslím si, že mé blogování může i za pozvánku do StarDance aneb Když hvězdy tančí,“ říká. Poslední ročník vyhrála, samozřejmě i s profesionálním tanečníkem Markem Zelinkou, který se nakonec stal i jejím životním přítelem.

StarDance má doma

Někdy kolem 5. kola taneční soutěže si říkala, že se jí bude po tanci hodně stýskat. Ale pak, jak postupovali dále, nastal obrovský stres a zmatek, po kterém se jí určitě stýskat nebude.

Na druhou stranu si ale dobře uvědomovala, že v běžném životě nestíhá své tělo tak kultivovat. „Najednou jsem se opravdu cítila dospěle a ve výrazových polohách, které jsem až dosud před diváky nepoznala. Jsem ale opravdu ráda, že jsem si to zkusila.“

Začalo to Comebackem

Mezi nezapomenutelné role Marie Doležalové patří Saša v sitkomu Comeback. Celý seriál má své kultovní fanoušky, kteří spolu doslova souzní své nadšení. A svou roli dodnes miluje i sama herečka.

Tři holky jako květ

Mezi nejzásadnější role ale jednoznačně řadí Tři holky jako květ autorky Elaine Murphyové v Divadle Na Fidlovačce. „Je to opravdu hodně náročný monolog jednoho herce s divákem. Je to pro mne strašně zásadní role, musela jsem si sama věřit, že to utáhnu,“ svěřuje se.

Naštěstí jsou prý na celé představení tři, takže si může na chvíli v zákulisí oddychnout. „Je to hodně těžké, ale taky návykové hlavně v tom, že když to zvládnete, tak ze souznění s divákem máte úžasný, a vlastně i jinak nesdělitelný, zážitek. Nikdo mi nemůže pomoci, jen zase já, sama sobě. Napojení na diváka je tak hrozně silné.“

Jaké má herecké sny? Chtěla by si zahrát posmutnělou princeznu? Jak zvládá současnou popularitu? Poslechněte si v iRadiu.

autoři: lup , Jolana Voldánová
Spustit audio