Prvním dětem se splní jejich vánoční přání. Vrcholí projekt Darujte hračku

17. prosinec 2014

Sbírka Darujte hračku jde do finále. Šestnáctý ročník završí odpoledne galaprogram v kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. V rámci něj si zástupci dětských domovů a ústavů sociální péče převezmou dárky, kterými lidé plnili dětem jejich přání. Projekt už tradičně vznikl ve spolupráci Českého rozhlasu a společnosti Tango Havlíčkův Brod.

Letos sbírka splnila přes čtyři tisíce dětských přání. Přispívali do ní lidé z celé republiky. Posílali kočárky, panenky, sportovní potřeby nebo elektroniku.

Některé děti si místo hraček přály výbavu, která jim usnadní start do běžného života, třeba hrnce nebo talíře.

„Je to pro ‚děti‘, které v domově končí. Nám všem pomůžou s výbavou a se vším do života rodiče, ony si o to napsaly Ježíškovi, aby měly něco do začátku,“ popisuje Žaneta Štefanová z projektu Darujte hračku.

Dobrovolníci už dárky roztřídili, aby se ve čtvrtek a v pátek dostaly ke svým adresátům. Ty objemnější - třeba vysněný nábytek - organizátoři dovezou přímo dětem.

„Zrovna včera jsme připravovali válendu, bude se to odvážet z Prahy do Lipové u Šluknova. Tam bude mít děvče úplně novou postel,“ říká ředitel společnosti Tango Havlíčkův Brod Pavel Klempíř

Přímý přenos ze slavnostního předávání dárků můžete sledovat na webu rozhlas.cz/darujhracku.

autoři: era , vok
Spustit audio