První led je náročný, ale tělo si zvykne, říká kapitán Bílých Tygrů

21. červenec 2020

Liberečtí hokejisté vyjeli k přípravě na led. Už 4. srpna je čeká pohárový zápas s Litvínovem.

Čtěte také

Start hokejové sezóny se blíží. Vítězové posledního ročníku základní části extraligy, liberečtí Bílí Tygři, už proto zahájili přípravu na ledě. Až doposud se připravovali individuálně. „Hráči, kteří měli individuál, prošli testy a jsou tam vidět posuny; věřil jsem dopředu, že tam problémy nebudou, všichni přišli připravení, jako správní profesionálové. Teď už se budeme připravovat společně,“ ohlédl se za dosavadní přípravou hokejistů Liberce trenér Patrik Augusta. Pro hráče je to dobrá zpráva. Přeci jen, po předčasně ukončené sezóně už jim hokej jednoduše chyběl.

Všichni přišli připravení, jako správní profesionálové...
Patrik Augusta, trenér HC Bílí Tygři

„Ten první led je náročný, ale tělo si zvykne,“ říkal po prvním tréninku kapitán Petr Jelínek. Nechal nahlédnout také do kabiny Bílých Tygrů, kde došlo k hráčským změnám. Chybí už například Dominik Hrachovina, Libor Hudáček nebo třeba Marek Schwarz. Naopak z Karlových Varů přišli Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger, z Třince Petr Kváča, z Plzně Jaroslav Pavelka a z Hradce Králové Mislav Rosandič. Z Magnitogorsku se navíc vrátil Tomáš Filippi. „Plno výborných kluků odešlo, ale plno výborných jich zase přišlo, budeme mít dobrý tým,“ věří Petr Jelínek.

Vinou nedohrání poslední sezóny mají liberečtí hokejisté o to větší motivaci uspět. Vždyť vyhráli základní část, v play-off ale nemohli toto prvenství potvrdit. Pro nový mistrovský ročník mají jasné ambice. „Těšení na novou sezónu je vždycky, teď, po tom co se dělo, asi ještě větší. Už aby to začalo,“ vyslovil přání asi za všechny hráče útočník Michal Bulíř.

V rámci přípravy odehrají Bílí Tygři letní pohárovou soutěž. Vstoupí do ní 4. srpna zápasem proti Litvínovu. Ve skupině se ještě utkají s Mladou Boleslaví a Karlovými Vary.

autor: ppe
Spustit audio

Související