První etapa vylepšení pardubické haly Dašická je hotová

25. leden 2015

První etapa vylepšení pardubické sportovní haly Dašická je u konce. V hale jsou nové časomíry, sedačky na stávajících tribunách a hlavně přibyly nové mobilní vysouvací tribuny, které umožní výrazné rozšíření kapacity.

Až bude všechno hotové, tak by Pardubice měly mít důstojnou halu pro míčové sporty, která nebude příliš velká, ale ani příliš malá. Zkrátka akorát.

Podbornosti zjišťoval u předsedy představenstva pardubických basketbalistů Pavla Stary redaktor Ota Gutwirth.

Uvnitř se intenzivně pracuje. Jak pokročily práce? Kdy by to mohlo být všechno hotové?

„V podstatě v těchto dnech se dokončují veškeré práce, kromě pár detailů jsou hotové. Všechno proběhlo, jak bylo naplánováno.“

Upravení pardubická sportovní hala

Mobilní tribuny už jsou připravené, jsou funkční, rozkládají se. Co ještě zbývá dodělat?

„V současné době se řeší palubovka, která byla i v první fázi. Nicméně je v takovém stavu, že Pardubický kraj jako majitel uvažuje o kompletní výměně, která by byla případně v létě a spojená i s tou druhou částí. To jsou stavební úpravy, kdy by mělo dojít k rozšíření sociálního zázemí, navýšení počtu šaten a propojení Haly Dašická s gymnáziem, aby studenti nemuseli obcházet halu. Myslím, že, pokud toto dopadne jako první fáze, Pardubice získají velmi solidní sportovní halu se zachováním účelu jako dosud,“ říká Stara.

Jaká je kapacita haly teď po rozšíření?

„Ta kapacita haly může být až 1 400 míst, 1 200 míst na sezení a zbytek k stání. Nicméně se ukáže v projektu, kolik dovolí požární bezpečnostní pravidla, ale vypadá to, že by se mohla využít plná kapacita, což si myslím, že je velmi solidní číslo.“

Mobilní tribuny v pardubické sportovní hale

Kdy tu mohou pardubičtí basketbalisté odehrát první zápas?

„Tak to pořádně nevím, chceme určitě ještě v této sezóně. Zatím máme v plánu 2. března, mohlo by to být dokonce televizní utkání, derby kraje proto celku Tuři Svitavy, ale musí se dořešit právě ještě otázka kolem palubovky a povolení sportovního ředitele. Ta palubovka nemá v současné době ty parametry pro nejvyšší soutěž. Je to jenom barevné vyznačení lajnování, které lze řešit foliemi, které jsou protiskluzové,“ popisuje situaci s opravou jedné z pardubických sportovních hal zástupce basketbalového klubu Pavel Stara.

autor: gut
Spustit audio