Provoz v Praze je plynulý, komplikace byly pouze v okolí pochodu odborářů

16. červen 2011

V Praze je nabývale málo aut i proto je stále provoz plynulý a připomíná spíše dopravu o víkendu. Větší kolony se tvořily pouze na trase pochodu odborářů.

Doprava v pražských ulicích je po celou dobu stávky bez větších komplikací. Hlavní tahy jsou průjezdné. Nikde se netvoří větší kolony a to ani na Jižní spojce nebo magistrále. Volný průjezd je i na všech příjezdových cestách do hlavního města.

ČTĚTE TAKÉ: Online reportáž

Mírné komlpikace vznikly v Praze pouze v okolí pochodu odborářů. Ti se vydali z Legerovy ulice, Ječnou na Palackého náměstí, kde proběhla demonstrace na podporu stávky v dopravě.

Po jejím skončení se tvořily kolony na trase Palackého náměstí, ministerstvo financí, nábřeží E.Beneše. Právě tudy postupovalo několik stovek demonstrantů a doprava byla postupně na této trase zastavena. Po ukončení pochodu už v Parze žádné dopravní komplikace spojené se stávkou nenastaly.


Kvůli stávce řada lidí vyjela namísto městskou hromadnou dopravou na kole, koloběžce nebo kolečkových bruslích. Bohužel v několika případech se cyklisté stali účastníky dopravní nehody.

Podobně jako v Praze byla doprava bez komplikací i v ostatních městech v celé republice.

autoři: pka , Michal Šenk
Spustit audio