Provoz metra na lince A je znovu obnoven. Na hodinu ho zastavil pád muže mezi vagony

3. listopad 2016

Provoz části trasy A pražského metra zastavil ve čtvrtek odpoledne na hodinu pád muže do kolejiště mezi vagony ve stanici Náměstí Míru. Metro nejezdilo mezi stanicemi Želivského a Dejvická. Provoz byl obnoven znovu v 15.40. Zraněný muž je nyní v péči lékařů.

Podle mluvčí pražského dopravního podniku Anety Řehkové se metro zastavilo ve 14.40. Zbylé části trasy A byly po celou hodinu v provozu. Mluvčí pražské policie Jan Daněk uvedl, že mezi vagony spadl muž, který je v péči zdravotnické záchranné služby.

Jak se muž mezi vagony dostal, není zatím jasné. Podle Řehkové byl nalezen na takzvaném spřáhle, což je mechanismus spojující vagony.

„Muž byl s těžkými zraněními odvezen do vinohradské nemocnice," řekl mluvčí pražské záchranné služby Matěj Hříbal. Do stanice Náměstí Míru přijely dvě její posádky.

Dopravní podnik Praha na svém webu informoval o tom, že provoz metra zastavila překážka na trati.

„Linka A je v současné době provozována v úsecích Nemocnice Motol - Dejvická a Želivského - Depo Hostivař," stálo na stránce s mimořádnými událostmi. Ve vyloučeném úseku měli pak cestující využít povrchovou dopravu.

autor: kso | zdroj: ČTK
Spustit audio