Proti Hradci jsme měli i štěstí, přiznali sparťané. Lafata dal 150. ligový gól

4. duben 2015

Fotbalisté Sparty se minimálně do nedělního odpoledne přiblížili vedoucí Plzni. Pražané vyhráli na hřišti sestupem ohroženého Hradce Králové 3:0 a poprvé od úvodního jarního duelu s Příbramí se zároveň trefili oba útočníci - Václav Kadlec i David Lafata.

Hlasy, které hovořily o tom, že to Lafatovi po příchodu Kadlece už tolik nestřílí, vzaly za své. V Hradci se zkušený útočník prosadil, a jeho gól byl zvlášť důležitý.

Svůj 150. ligový gól dal v 64. minutě, poté, co Východočeši zahodili několik dobrých šancí na vyrovnání.

„Druhý gól zápas zlomil, pak už jsme to dohráli. Je ale pravda, že za stavu 1:0 nás Hradce zatlačil a jeho šance jsme se štěstím přežili,“ přiznal Lafata.

Spartu poslal na východě Čech do vedení po půlhodině Kadlec. „Jsem rád, že jsem Davidovi na gól přihrál. Aspoň se už nebude říkat, že vedle mě nedává góly,“ podotkl 22letý forvard, podle kterého ale nebyla hra letenského celku ideální.

Kadlec zároveň přiznal, že Východočeši favorita několikrát zaskočili. „Hradec hrál dobře i v prvním poločase. Líbilo se mi, že si snažil hrát fotbal. V úvodu druhého poločasu nás zatlačil, měli jsme i štěstí, rozhodl druhý gól. Na konci jsme to zvládli,“ doplnil český reprezentant.

Čtěte také

Hradec si velké šance vypracoval především ve druhé půli, ovšem ani jednu nedokázal proměnit. „Měli jsme spoustu šancí a dostávali jsme se do tlaku. Gólem na 2:0 nás ale Sparta pohřbila,“ mrzelo talentovaného záložníka Daniela Trubače.

autoři: jpa , Petr Hašek
Spustit audio