Promořenost Čechů je velmi nízká, ukázala studie. Co to znamená pro další boj s pandemií?

Počet lidí v Česku, kteří mají protilátky proti covid-19, je velmi nízký. Ukazují to výsledky studie kolektivní promořenosti populace. „Očekávali jsme, že imunizace nebude příliš velká. Opatření, které vláda učinila, byla velmi včasná, plošná opatření zamezila šíření nemoci,“ upozorňuje ministr zdravotnictví Vojtěch ve speciálu Radiožurnálu. Co to znamená pro další boj s pandemií? Poslechněte si záznam celého speciálu.

Hosty speciálu Radiožurnálu jsou:

  • Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví
  • Ladislav Dušek, ředitel Ústavu zdravotnických informací
  • Aleksi Šedo, děkan 1. lékařské fakulty UK a spoluautor studie na plošné testování
  • Marián Hajdúch, ředitel Ústavu molekulární a translační medicíny Lékařské fakulty UP, člen pracovní skupiny pro chytrou karanténu
  • Dalibor Valík, náměstek ředitele Fakultní nemocnice Brno
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.