Projektem Spolu na startu začala atletická sezona

Na 173 stadionech v České republice začala projektem Spolu na startu atletická sezona. V Plzni zvítězili tyčkař Kudlička, výškařka Sajdoková nebo diskař Bárta.

Dobré výkony včetně osobních rekordů zaznamenali také atleti Škody Plzeň. Například v osobním rekordu 42:51 zvítězila na netradiční trati 300 metrů překážek Tereza Jonášová. „Já jsem spokojená. Musím říct, že se to docela povedlo i přes velký protivítr, který jsme měli na první stovce,“ ohodnotila mladá běžkyně.

Svým výkonem Tereza Jonášová dokázala, že formu má a vítězství je dobrým znamením do další sezony. „Ani jsem ještě nezměnila kroky. Ty budu měnit v průběhu sezony, až se dostanu víc do formy. Ale myslím, že to bude ještě lepší,“ dodala.

Výhru zaznamenala také domácí Linda Suchá, jež ovládla hladkou třístovku a Kristýna Adlerová, která vyhrála v běhu na 150 metrů.

Hned dvě medaile si odnesla Denisa Majerová, která skončila druhá ve skoku do výšky a třetí v běhu na 150 metrů

Hned dvě medaile si odnesla Denisa Majerová, která skončila druhá ve skoku do výšky a třetí v běhu na 150 metrů. Po závodu nám řekla, kterou disciplínu si užila víc. „No, asi výšku. Ta stopadesátka byla náročnější, ale zase si myslím, že se povedla tak, jak jsem si představovala. Ještě nevím, jaký byl vítr. Jestli to bylo povolené nebo ne. Tak uvidíme,“ řekla Denisa Majerová s tím, že spokojená je i se skočenou výškou 178 centimetrů.

Se svými výkony jsou spokojení i diskaři bratři Forejtovi

Druhé místo mezi diskaři obsadil domácí Jakub Forejt, který si výkonem 55 metrů a 54 centimetrů zlepšil osobní rekord. „Se svým novým osobákem jsem spokojený. Myslím si, že tam byla ale hodně velká rezerva. Nechci samozřejmě takhle vykřikovat, ale tohle byl první závod s tím, že jsme dlouho dopředu nevěděli, že budeme vůbec závodit, takže jsme poslední týden jen uvolnili. Takže já jsem spokojený, i když to mohlo být určitě dál,“ popsal Jakub Forejt.

Druhé místo mezi diskaři obsadil domácí Jakub Forejt, který si výkonem 55 metrů a 54 centimetrů zlepšil osobní rekord

S bratrem Michalem se na tento závod těšili a navzájem se hecovali a povzbuzovali. Jakub ale nakonec v závodu své dvojče porazil, a Michalovi tak patřila třetí příčka. „Mrzí mě to. Byly skvělé podmínky, ale projevilo se to, že jsme letos ještě nezávodili a nejsme vůbec vyházení. Takže výkon není takový, jaký jsem mohl hodit. Ale jsem spokojený. Byl to vyrovnaný závod. A i když to není to, co jsem si představoval, neberu to jako neúspěch,“ dodal Michal Forejt.

autoři: Vladislav Janouškovec , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio