Profesionální sportovní kluby kvůli covidovým opatřením počítají další ztráty. Mohou jíž až do milionů, říká marketingový manažer Mory

9. prosinec 2021

Finanční ztráty kvůli covidu zase rostou a profesionální sport to pociťuje možná nejcitelněji. Více se dotknou hokeje, protože tam se v tomto období hraje více zápasů než ve fotbale. Český rozhlas oslovil dva největší kluby v kraji, prvoligovou Sigmu a extraligové Kohouty.

Fotbalová Sigma Olomouc se ke ztrátám kvůli opatřením proti covidu nevyjádřila. Na Twitteru sice šéf hlavního akcionáře klubu Jakub Beneš uvedl, že v současné neprobíhají jednání s žádným potencionálním investorem, důsledky omezení počtu diváků na zápasech ale nikdo z klubu nekomentoval.

To olomoucký hokejový klub se k nepříjemné situaci vyjádřil. „Úplné a konečné vyčíslení samozřejmě budeme znát, až nařízení skončí. Teprve potom budeme vědět, kolik jsme z příjmů ze vstupného ztratili. Nicméně se dá odhadovat, že to bude v řádech milionů,“ zmínil marketingový manažer HC Olomouc Simon Vejtasa.

Jakým způsobem to bude klub řešit, není jasné. „Nikdy jsme nebyli klub, který by rozhazoval finanční prostředky na všechny strany. Náš rozpočet je v rámci extraligy jeden z těch menších, ne-li vůbec nejmenší, takže to šetření tady bylo vždycky. Je otázka, jestli se dá ještě někde ušetřit,“ hodil rameny Vejtasa.

Klub jedná s partnery a uvítal by pomoc. Na zápasy teď mohou přijít majitelé permanentek a sponzoři. Do prodeje jdou podle Vejtasy také vstupenky těch, kteří na ně mají nárok, ale nemohou přijít.

„V rámci různých technických i finančních možností bylo toto řešení pro klub nejjednodušší. Stejně ve finále je těch vstupenek, které jdou do volného prodeje, naprosté minimum. Je to v řádech desítek kusů, které se potom vždycky prodají. Chápu, že pro diváky není komfortní čekat až dvě hodiny před utkáním, jestli si budou moct koupit vstupenky, nebo ne, ale bohužel není v našich silách to provést jinak,“ popsal Vejtasa.

Omezení počtu diváků na stadionech má skončit 25. prosince.

autor: min
Spustit audio