Probuzený střelec Klimek a hledání úspěšného nájezdníka. Mora na ledě posledního Zlíně brala bod

21. únor 2022

Extraligoví hokejisté Olomouce prohráli v 54. kole na ledě posledního Zlína 2:3 po samostatných nájezdech. V tabulce se Hanáci propadli na dvanácté místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole play off.

Náskok na třináctý Litvínov je aktuálně tříbodový. Podle útočníka Lukáše Klimka tak i jeden bod ze Zlína ještě může být hodně cenný.  

„Samozřejmě víme, kde v tabulce jsme a s kým tam bojujeme. Jsme rádi i za jeden bod, každý bod může rozhodovat klidně o postupu do předkola. Víme, že jsme neměli dobré období, ale soustředíme se na konec sezony, abychom to otočili,“ přeje si Klimek, který díky dvoubrankovému večeru rozšířil svou hubenou sbírku gólů v této sezoně na tři.

„Jsme rádi i za jeden bod, každý bod může rozhodovat klidně o postupu do předkola.“
Útočník HC Olomouc Lukáš Klimek

Kohouti v nájezdové loterii ani jednou nepřekonali brankáře Libora Kašíka. Už v prodloužení ale mohli rozhodnout. 

„Dobře jsme začali a vytěžili jsme z toho branku. Ve druhé třetině jsme začali naopak špatně, Zlín nás párkrát zavřel v našem obranném pásmu, z čehož dal dvě branky. Potom jsme naštěstí srovnali. Ve třetí třetině jsme si vytvořili dvě vyložené šance, které jsme nedali. Stejně tak v prodloužení. Bohužel bereme jenom bod,“ hodnotil mladší z trenérské dvojice hanáckého celku Jan Tomajko.

Další utkání hraje Olomouc už v úterý, na svém ledě od 18 hodin přivátí Jaromíra Jágra a spol., tedy kladenské Rytíře. 

autoři: David Nekvinda , dja
Spustit audio