Přispívají nám lidé z celého světa, říkají spoluorganizátoři akce Darujte hračku

18. listopad 2013

Začíná už 15. ročník sbírky Darujte hračku s Českým rozhlasem. Jejím prostřednictvím si můžete vybrat dítě z dětského domovu nebo ústavu sociální péče, kterému byste rádi udělali o Vánocích radost. Spolu s Českým rozhlasem pořádá celou akci občanské sdružení Tango Havlíčkův Brod.

Do studia Radiožurnálu proto přišli Pavel Klempíř, ředitel tohoto občanského sdružení, a Pavel Bek. Oba mluvili o svých handicapech, ale také o změnách života, kterými prošli.

Pavel Klempíř měl za sebou dráhu profesionálního sportovce. Vinou nehody se změnil v nechodícího pacienta. „Pak přijde to prázdno a přemýšlíte, jak budete žít,“ popisuje. Zázraky podle něj neexistují. „Ostatní v nemocnici se ptali, jestli budou chodit. Mě zajímalo, kdy budu hrát házenou,“ vzpomíná.

O svém osudu a novém životě mluvil i Pavel Bek. Mezi 10. a 11. hodinou jste se mohli dozvědět také něco víc o organizaci akce Darujte hračku. Skutečně každé dítě dostane k Vánocům alespoň jeden dárek? A jak vůbec funguje občanské sdružení Tango Havlíčkův Brod? Nejen to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio