Příjemná únava, adrenalin i pohyb v kolektivu. Po půl roce je možné hrát halový badminton

19. květen 2021

Poprvé zhruba po půl roce si mohou od tohoto týdne zahrát lidé v halách badminton. Po uvolnění opatření proti šíření covidové nákazy není ale podle organizátorů z olomoucké badmintonové akademie zájem takový, jako před pauzou. Přesto už někteří opět trénují.

„Je to specifický pohyb, člověk se cítí úplně jinak,“ říká Petr Zlámal. „Šlo to ztuha, hlavně to tělo. Uvidíme, jestli nás nebude všecko bolet,“ potvrdil obtížnost návratu na kurt protihráč Josef Holásek. Trochu horší zkušenost má s trefováním do míčku trenér badmintonové mládeže Lukáš Tlustý. I když fyzickou kondici svých svěřenců chválil.

Podle šéfa olomoucké badmintonové akademie Miroslava Slavíka si zatím zahrát nechodí tolik lidí jako před pandemií. „Většina zákazníků z řad veřejnosti je zvyklá hrát čtyřhry, vzhledem k opatření máme dovoleno hrát pouze dvouhry, takže zájem je pochopitelně nižší. Doufáme, že s rozvolněním v dalších týdnech začneme hrát čtyřhry,“ říká Miroslav Slavík a věří, že zájem lidí o badminton postupně poroste. Hala bývala dřív podle něj odpoledne a večer plná.

Zatím může hrát badminton v hale současně maximálně deset lidí. Využívají toho jak mladí sportovci, kteří se připravují na soutěže, tak veřejnost.

autor: min
Spustit audio