Přijďte se na nás podívat!

13. květen 2013

Znáte zatím rozhlasové studio pouze z webkamery a fotek? Chcete být při tom, až se nad dveřmi rozsvítí červené světlo? A zajímá vás, jak vlastně vypadají ti, jejichž hlasy důvěrně znáte z našeho vysílání? Pak si rozhodně nenechte ujít den otevřených dveří v budově Českého rozhlasu na Vinohradské třídě v Praze!

Když rozhlas slaví, dostávají dárky především jeho posluchači. A když jsou rozhlasové narozeniny kulaté, je těch darů rovnou několik. Po spuštění Rádia Retro, jímž se rozhlas ohlíží do své 90leté historie, se nyní Český rozhlas rozhodl otevřít své dveře posluchačům.

Zajímá vás, jak vznikají zprávy, jak vypadá vysílací studio zevnitř nebo jak se našim redaktorům a editorům pracuje v novém newsroomu? Přijďte se v sobotu 18. května, tedy přesně v den 90. narozenin rozhlasu, podívat na vlastní oči!

Nejstarší páternoster v České republice dodnes funguje v budově Českého rozhlasu.

A nebojte se, v rozhlasových útrobách se rozhodně neztratíte. Jednotlivé skupinky návštěvníků zdejším labyrintem provedou průvodci, kteří o rozhlasu i jeho vysílání vědí nejen první poslední, ale i řadu zajímavostí mezi tím.

Proč „labyrintem“, ptáte se? Přijďte a pochopíte sami. A těšte se: jednotlivé stanice si pro vás připravily i zajímavý doprovodný program. Zkrátka rozhodně nepřijdete ani na Radiožurnálu – osobně se totiž budete moci setkat se svými oblíbenými moderátory Jiřím Chumem, Hankou Shánělovou a Petrem Králem.

Těšíme se na vás – a na viděnou ve třetím patře na Vinohradské!

autor: als
Spustit audio