Přijďte na další veřejnou debatu Plusu! Tentokrát bude tématem umělá inteligence

23. říjen 2018

Podle údajů Světového ekonomického fóra můžou v příštích deseti letech nové technologie ohrozit 75 milionů pracovních míst. Dvojnásobek jich ale může ze stejného důvodu vzniknout. Rizika spojená s robotizací budou záležet na připravenosti jednotlivých odvětví.

Studie OECD přitom naznačila, že český pracovní trh patří mezi nejohroženější. Nahradí roboti lidskou práci? To bude tématem veřejné debaty Plusu o umělé inteligenci, která se koná v úterý 30. října od 18:30 v Horáckém divadle v Jihlavě.

Jak rozvoj technologií a umělé inteligence promění trh práce? Jak ovlivní rozdělení společenských tříd? Jsou více ohroženy dělnické a manuální anebo kreativní profese? Jaké příležitosti robotizace nabízí a která pracovní místa kvůli nim vzniknou? A jaké sociální problémy s sebou může robotizace přinést?​

Nejen na to budou odpovídat naši hosté: Milena Jabůrková – viceprezidentka Svazu průmyslu a dopravy ČR a členka vedení IBM Central Region, Vladimír Špidla – bývalý premiér a předseda ČSSD, Vladimír Mařík – expert na robotiku z ČVUT a zakladatel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky a Bohumil Kartous – expert na vzdělávání a vedoucí komunikace společnosti EDUin. Moderuje Michael Rozsypal.

Veřejné debaty se můžete zúčastnit buď osobně v Horáckém divadle v Jihlavě, nebo ji sledujte živě na webu nebo Facebooku Plusu. Další informace najdete i na facebookové události.

autor: jpr