Příbramští fotbalisté vyrovnali po faulu na brankáře, měli ale kopat i 2 penalty

29. duben 2014

Hodně emocí vyvolal závěr ligového záchranářského zápasu mezi fotbalisty Příbrami a Znojma. Domácí dlouho s předposledním týmem prohrávali. Nakonec se povedlo středočeskému celku v posledních sekundách vyrovnat na 1:1. Gól ale padl po faulu na znojemského brankáře.

„Nechci se k tomu vyjadřovat, protože jsem tu situaci neviděl. Byla tam skrumáž,“ nechtěl po zápase hodnotit závěr znojemský trenér Leoš Kalvoda. „Také jsem se v televizi nedíval,“ potvrdil příbramský kouč Petr Čuhel na tom, že situace byla značně nepřehledná.

V pokutovém území bylo devatenáct fotbalistů a čekalo na rohový kop a boj o míč. Ve vápně byli i oba brankáři. Domácí Aleš Hruška se vydal na poslední standardní situaci a stál u Vlastimila Hrubého, kterého pak při snaze o výběh fauloval.

Hrubý tak mohl jen bezmocně sledovat, jak Příbram vyrovnala. „Nevím, co na to říct. Když něco řeknu, dostanu pokutu a budu mít třeba zastavenou činnost. Bylo to v televizi a ať situaci radši posoudí někdo jiný,“ byl radši opatrný znojemský gólman.

Že šlo o nedovolený zákrok, potvrdila v následném tiskovém prohlášení šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková, podle které ještě sudí Jech neodpískal dvě penalty pro domácí Příbram.

Trenér Znojma našel i další nepřesné rozhodnutí. „Míč letěl přímo na mě a vhazovalo se skoro až za příbramskou lavičkou, takže skoro o 30 metrů dál. Když jsem na to upozornil, chtěl mě rozhodčí vyhodit. Tohle se asi bude dít, ale nevím, jak kluky motivovat,“ přemýšlí Leoš Kalvoda.

Čtěte také

„Ale vím, že rozhodčí mohl písknout i penaltu,“ uznal znojemský trenér, že hlavní rozhodčí chyboval i na druhé straně. Díky remíze a dělení bodů drží Příbram v tabulce čtyřbodový náskok na svého pondělního soupeře.

autoři: mva , vman
Spustit audio