Prezidentem Slavie se stane Šimáně, v dozorčí radě bude i Šmicer

7. říjen 2015

Prezidentem a předsedou představenstva fotbalové Slavie Praha se stane miliardář Jiří Šimáně, spolumajitel letecké společnosti Travel Service a nový menšinový vlastník klubu. Předsedou dozorčí rady bude Čchan Čchao-tuo, prezident čínské investiční společnosti CEFC, která před měsícem získala ve Slavii šedesátiprocentní podíl.

„Rozpočet nemáme. Pracujeme na něm a bude vycházet z toho, jak vidíme naše sportovní cíle. Abychom hráli lépe, budeme potřebovat nějaké posily, na kterých pracujeme. Na papíře máme deset patnáct jmen. Asi ne všechna uděláme, ale kdybychom udělali tři čtyři dobré posily, myslím, že mužstvo hodně posílíme,“ řekl nový šéf Slavie Jiří Šimáně.

Vedle Šimáněho budou v představenstvu generální ředitel David Trunda, finanční ředitel Petr Boháč a Tomáš Syrovátka, který bude mít na starosti například komunikaci s fanoušky. Slavia to oznámila na dnešní tiskové konferenci.

Místopředsedou dozorčí rady se stane bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, který je zástupcem společnosti CEFC pro Evropu.

V dozorčí radě bude také klubová legenda, dvaačtyřicetiletý Šmicer, který se vrací do Edenu po roce. Naposledy dělal od loňského března krátce asistenta nizozemskému trenérovi Alexi Pastoorovi, jako hráč získal se Slavií tři ligové tituly.

Nový skautem ve Slavii bude nedávný kouč reprezentační jednadvacítky Jakub Dovalil a šéfem mládežnické akademie se stane Jiří Plíšek, který v minulosti pracoval i pro Spartu.

Čínská firma a Šimáně získali Slavii od bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka, který klub vlastnil čtyři roky, ale nedokázal ho vyvést z dlouhodobých finančních potíží. Šimáně má v pražském klubu přibližně čtyřicetiprocentní podíl.

autoři: jbk , vman | zdroj: ČTK
Spustit audio