Prezident Chorvatska Mesič pojede na dovolenou na ostrov Hvar

22. červenec 2003
Zprávy

Nejvyšší představitelé Chorvatska, prezident Mesič, předseda parlamentu Tomčič a premiér Račan budou trávit dovolenou na chorvatských ostrovech. Odcestovat by nemuseli pouze v případě požárů, které tradičně každé léto Chorvatsko trápí.

Svou dovolenou si v těchto dnech vybere i prezident Chorvatska Stipe Mesič . Jako každý rok ji prožije ve vládní vile na ostrově Hvar, pobyt si bude hradit z vlastních peněz. Předseda sněmovny Tomčič bude také na Hvaru, ale v soukromí. Sousední ostrov Brač si vybral k odpočinku ve stejnou dobu premiér Ivica Račan.Všichni tři politici se pak mají sejít na pobřeží, na závodech lodí na řece Neretvě, kde by se měli utkat mezi sebou.

Požár - to je v Chorvatsku hodně skloňované slovo. Podle nejnovějších zpráv sice stále hoří, ale všechny cesty jsou průjezdné a neruší se ani žádný z výletů. Policisté včera zadrželi dalšího pyromana, kterému prokázali, že úmyslně založil 4 požáry, které zničily 79 hektarů trávy a způsobily škodu za 12 tisíc kuna.

A jaké bude zítra v Dalmácii počasí? Mělo by být slunečno až polojasno, teploty se vyšplhají na dvaatřicet až pětatřicet stupňů Celsia.

autor: pev
Spustit audio