Přerušené extralize házenkářů dominují tři moravskoslezské týmy

22. říjen 2020 08:33

Kopřivnice, Karviná, Frýdek-Místek. To nejsou záchytné body nějaké cyklistické etapy, ale aktuální čelo extraligy házenkářů po pěti odehraných kolech. Všechny tři kluby z Moravskoslezského regionu za sebou nechaly tradiční bašty Plzeň, Zubří nebo Duklu.

„Dívá se mi na to pěkně a vlastně to potvrzuje ten dlouhodobý trend. Tady na severu Moravy se hraje špičková házená. Jsme rádi, že jsme chytili ten vstup do sezóny s tím těžkým losem,“ těší pohled na tabulku trenéra vedoucí Kopřivnice Lubomíra Veřmiřovského.

Všechny tři týmy dělí jen skóre. Až druhá je Karviná, tradičně největší házenkářská bašta. Navíc na palubovkách obou rivalů prohrála. „Mě tím umístěním nepřekvapují. Co jsem viděl, hrají dobře. A oběma týmům vyšlo prakticky všechno,“ pokračuje nový trenér karvinských házenkářů Michal Brůna.

Zatímco Karviná obě derby prohrála, Frýdek-Místek zase na domácí palubovce porazil jak Kopřivnici, tak Karvinou. „Máme samozřejmě ve Frýdku-Místku velkou radost, že se nám začátek sezóny tak vydařil. Navíc když si vzpomeneme na minulý rok, kde jsme po odehrání základní části skončili předposlední. Každopádně zůstáváme nohama na zemi,“ těší trenéra Frýdku-Místku Daniela Vala.

Všichni tři trenéři ještě nedávno hájili barvy svých klubů jako hráči a pamatují vypjaté bitvy. Všechny tři týmy už v minulosti získaly mistrovské tituly. Karviná jich má na kontě 13, její konkurenti po jednom.

Házenkáři zatím stejně jako ostatní halové sporty můžou trénovat jen venku. Kdy se vrátí k zápasům, záleží na uvolnění aktuálních protiepidemických opatření.

Spustit audio

Související