Především výborné výkony českých běžkyň přinesl ostravský mítink Czech Indoor Gala

6. únor 2020 05:20

Nejlepší český halový mítink Czech Indoor Gala nabídl v Ostravě opět skvělé výkony. Z českého pohledu tentokrát hlavně v bězích, kde se zaskvěly Lada Vondrová a Klára Seidlová.

„Jsem nadšená, popravdě jsem to čekala až později. Je to super, rezervy ještě jsou, tak by český rekord mohl padnout. Mohli mi to dát o setinku níž,“ litovala Klára Seidlová po povedené šedesátce, že nebyl čas o trochu rychlejší. Čas 7,23 byl totiž vyrovnaným vlastním českým rekordem.

Ale hned po závodě věděla, kde by se dalo pár setinek ukrojit. „Určitě v cílování a celkově v běhu, protože dnes jsem nebyla úplně srovnaná,“ dodala.

Hodně tvrdý závod na 400 metrů svedla v Ostravě Lada Vondrová. Při seběhu po prvním kole se protlačila před Polku Kaczmarekovou, první pozici udržela až do cíle a vyhrála v osobním halovém rekordu 52,25 a velké soupeřce vrátila nedávnou porážku.

Staňkovo trápení

Koulař Tomáš Staněk

Naopak po nedávné výměně trenéra se trápí jeden z nejlepších světových koulařů Tomáš Staněk. V Ostravě skončil čtvrtý za 20,92 za Polákem Bukowieckim, Italem Fabbrim a Portugalcem Belem. Navíc polský koulař ho výkonem 21,88 připravil o rekord mítinku.

„No, nechutnalo mi to, co budu říkat. Ale když hodil Belo dvacet jedna – a to pár závodů zpátky nemohl hodit ani dvacet, tak říkám trenérovi, teď Bukowiecki ještě hodí dvacet dva a můžeme jet domů. A skoro to bylo. Takže je to nepříjemné, ale o to větší motivace,“ říkal Staněk.

Za 14 dní se atleti do Ostravy sjedou znovu, to se tam bude konat halové mistrovství České republiky.

autor: ddp
Spustit audio