Pražská Opera plesá a pomáhá dětem

16. únor 2012
Zprávy

Je to jeden z vrcholů společenské sezóny. V centru Evropy se sejdou významné osobnosti kultury, politiky, diplomacie a obchodu. Aranžmá letošního Plesu v Opeře včetně kuchyně je inspirováno rudolfinskou dobou. Hosté se pobaví, ale i pomůžou dětem z Dětského krizového centra. Plesové ozvěny na Radiožurnálu 25. února.

Mezi hvězdami, které na nejprestižnější společenskou událost roku do Prahy přijedou, je slavná modelka a herečka Kiera Chaplinová, vnučka legendárního komika. Večerem plným noblesy, zpěvu a tance bude provázet moderátor Marek Eben. Ples v Opeře nabídne opravdu bohatý program.

Jedním z vrcholů večera bude vystoupení české operní divy Dagmar Peckové, držitelky ceny Thálie za roli Carmen. Mezi další účinkující patří například francouzský artista Maxim Pythoud a umělci, kteří budou prezentovat kejklíře na dvoře Rudolfa II.

Taneční skupina DekkaDancers pro plesový večer speciálně připravila rekonstrukci alchymistického tance. Orchestr Státní opery bude dirigovat Vojtěch Spurný.

Ples v Opeře 2011

Střípky z tradičního Plesu v Opeře se na Radiožurnálu v sobotu 25. února dozvíte od reportérky Pavly Dluhoschové. Zajímavosti pak najdete v kulturní sekci portálu zprávy.rozhlas.cz.

Nejen zábava, také pomoc dětem

Pražský Ples v Opeře není jen společenským večerem. Je také znám svým charitativním zaměřením. Pravidelně se na něm vyberou příspěvky pro různé charitativní organizace. V minulosti ples podpořil například Fond OSN pro uprchlíky, Český červený kříž nebo Nadaci Terezy Maxové.

A právě Nadace Terezy Maxové je také letos charitativním partnerem plesu. Hlavním příjemcem pomoci bude tentokrát Dětské krizové centrum, ambulantní pracoviště odborné psychosociální pomoci zaměřené na problematiku týraných, zneužívaných a zanedbávaných dětí.

Ples v Opeře 2011

Vybrané peníze budou použity na pokrytí části nákladů souvisejících s provozem a rozvojem ambulantního pracoviště, rozšíření týmu o dalšího psychoterapeuta, rozvinutí služby Linky důvěry DKC včetně udržení jejího non-stop provozu a na osvětové materiály. V případě, že budou hosté plesu štědří, bude také možné zřídit detašované pracoviště.

Část peněz opět podpoří projekt domů na půl cesty sdružení Pod křídly. Jeho posláním je pomoc a podpora mladým dospělým od 18 let zpravidla do 26 let, kteří po dosažení zletilosti opouštějí zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, případně opouštějí pěstounské rodiny nebo nefunkční biologické rodiny (které byly pod dohledem oddělení sociálně právní ochrany dětí) při vstupu do samostatného života.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio