Pražská muzejní noc je tu, své brány otevřou desítky objektů

11. červen 2014

Už pojedenácté se pro vás v sobotu otevřou noční brány pražských muzeí. Znamená to jediné: pražská muzejní noc je tady! „Už máme vše připraveno,“ říká v rozhovoru se Zuzanou Burešovou generální ředitel pražského Národního muzea Michal Lukeš. „Jde o zavedenou akci a nic nás – snad – nemůže překvapit.“

V sobotu 14. června přesně v 19 hodin se otevřou pražské galerie a muzea, končí se až hodinu po půlnoci. „Všechna muzea jsou navíc propojena 11 speciálními autobusovými linkami, už v 18.30 tak vyjedou první autobusy. I metro bude jezdit až do první hodiny ranní,“ popisuje Michal Lukeš.

Muzejní noc, to není jen možnost prohlédnout si muzejní a galerijní expozice zdarma a v noci. Každoročně se během ní koná i řada doprovodných akcí. „V Českém muzeu hudby se bude hrát a tančit, v Národopisném muzeu budou ukazovat řemesla, Náprstkovo muzeum bude vonět kořením…“ vypočítává Michal Lukeš.

Muzejní noc v muzeu policie

Během muzejní noci se v Praze návštěvníkům otevře neuvěřitelných 69 objektů a 39 muzeí a galerií. „Všude si připravili celonoční doprovodný program. Každý si určitě najde, co ho bude bavit,“ slibuje ředitel Národního muzea.

A muzejní noc nezapomíná ani na nejmenší. „Silvestr a muzejní noc jsou dva dny v roce, kdy by děti nemusely jít spát, připraven tak je i program pro děti,“ dodává. Informace o tom, co letošní muzejní noc nabízí, najdete na jejích webových stránkách.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchivu.

autor: als
Spustit audio