Prázdninové uzavírky. S čím počítat na cestách Libereckým krajem

21. červenec 2022 10:32

Dělníci pokračují v opravách silnic v Libereckém kraji. Od 21. července například opět pracují na kruhovém objezdu v Bílém Kostele na silnici z Liberce do Děčína. Na kterých dalších místech musejí ještě řidiči počítat se zdržením, zjistila redaktorka Johana Tománková.

Čtěte také

21. července 2022 začala druhá etapa opravy kruhového objezdu v Bílém Kostele ve směru z Děčína na Liberec. Kruhová křižovatka je průjezdná s částečnými uzavírkami a dopravně značenými objízdnými trasami. Omezení tam potrvá jen do soboty 23. července.

Na silnici mezi Libercem a Děčínem v obci Rynoltice ŘSD pokračuje na stavbě chodníků a vjezdových ostrůvků. Zároveň tam pokládají asfalt na tamní cyklostezku. Práce by tam měly být hotové koncem prázdnin.

Na průtahu Jabloncem nad Nisou směrem na Tanvald v Podhorské ulici dělníci 20. července položili beton a čekají na zavedení plynovodu pod silnici. Podle Ředitelství silnic a dálnic by tam měly práce skončit v září. Řidiči musí jet po objížďce z kruhového objezdu.

To není jediná komplikace na tahu z Jablonce nad Nisou ve směru do Harrachova a Krkonoš. Například v Desné opravují kanalizaci a provoz tam řídí semafory, práce budou trvat až do listopadu.

Na opravované silnici I/35 na příjezdu do Liberce se směrem od Turnova se po celou dobu oprav tvoří v odpoledních hodinách kolony. Aktuálně tam silničáři staví dva mosty, proto je doprava svedená ve směru od Turnova do Liberce do jednoho pruhu. S tímto omezením musí řidiči počítat až do konce října 2023.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související