Praha v proudu času zaplavila Václavské náměstí

24. září 2008

Ve čtvrtek 18. září odstartovala přímo uprostřed Václavského náměstí výstava fotografií Praha v proudu času. Jako svéráznou obrazovou kritiku dnešní podoby Václavského náměstí ji, ve spolupráci se Sdružením Nového města pražského, vytvořili studenti pražské FAMU. POSLECHNĚTE SI: Pozvánku na výstavu Praha v proudu času

Pražské Václavské náměstí, alias Václavák je snad nejnavštěvovanějším místem v České republice. Proudí po něm davy turistů i Pražanů, je sídlem moha firem. Přesto jeho tvář není v současné době tak docela reprezentativní. A právě na to se fotografickou výstavou s názvem Praha v proudu času rozhodlo upozornit Sdružení Nového Města pražského ve spolupráci se studenty pražské FAMU. Více o vzniku výstavy prozradí předseda Sdružení Nového Města pražského Jan Adámek a vystavující student FAMU Martin Vosáhlo.

00785704.jpeg

Martin fotil při pochůzkách noční policejní hlídky, jiní srovnávali Prahu v průběhu let, sledovali život bezdomovců, dokumentovali výlohy a chodníky, způsobů zpracování se našlo spoustu. Podívat se na neduhy Václavského náměstí pohledem studentů pražské FAMU můžete od 18. září do 14. října. Více informací najdete na www.sdruzeni-nmp.cz . A kde že se výstava vlastně koná? Je volně přístupná a nenajdete ji samozřejmě nikde jinde, než na Václaváku "pod koněm".

Spustit audio