Praha uctí památku Miloše Formana: v Obecním domě promítne Amadea. Vyhrajte lístky od Radiožurnálu

18. duben 2018

Praha uctí památku oskarového režiséra Miloše Formana. Ten zemřel v pátek po krátké nemoci. V neděli se bude v Obecním domě promítat film Amadeus, který se v metropoli z velké části natáčel.

„Bláznivý a nezapomenutelný smích Wolganga Amadea Mozarta, kterého ve Formanově filmu ztvárnil Tom Hulce, si budou moci diváci v Obecním domě užít v takzvaném director's cut, tedy ve verzi prodloužené o dvacet minut, které se do kinoverze nevešly,“ přibližuje redaktor Českého rozhlasu Vojtěch Koval.

Promítání ve Smetanově síni Obecního domu začne v neděli v 17:30.

Některé skladby ze snímku, který získal v roce 1984 celkem osm Oscarů včetně toho za nejlepší film, zahraje Symfonický orchestr hlavního města Prahy. Diváci navíc uvidí i speciální medailonek o Formanovi, který natočili studenti FAMU.


POCTA MILOŠI FORMANOVI
Kdy: neděle 22. dubna 2018 od 17.30 hodin
Kde: Smetanova síň Obecního domu

Vyhrajte volné lístky

Chcete u toho být? Díky Radiožurnálu je to možné i zadarmo. Stačí napsat na mail vstupenky@rozhlas.cz a být mezi pěti nejrychlejšími. Do předmětu napište „chci lístky na Poctu Miloši Formanovi“. Pro pět nejrychlejších máme dvě volná místa.

Předprodej vstupenek probíhá v pokladně Obecního domu. Cena jedné je 100 Kč. Výtěžek z promítání se použije pro Nadaci FAMU na podporu mladých nadějných režisérů

autoři: jch , prh , vok
Spustit audio