Praha a Radiožurnál ožijí o víkendu maratonskou atmosférou

6. květen 2008

Ulice Prahy se o víkendu promění ve velké mezinárodní sportoviště. V rámci Prague International Marathonu se v neděli 11. května běží už 14. ročník Volkswagen Maratonu Praha, který se řadí mezi 10 nejlepších maratónů světa. Český rozhlas, který fandí aktivnímu pohybu a zdravému životnímu stylu, je tradičním partnerem závodů PIM. A nebude chybět ani tentokrát!

Mezinárodní pražský maratón je mezi sportovci z celého světa spojován především s jeho trasou. Start i cíl závodu je na Staroměstském náměstí a jeho podstatná část vede historickým centrem české metropole. Letošní ročník navíc přináší novinku - VW Firemní Maraton, který se poběží na stejné trati jako klasický maraton, ale o 42,195 kilometru se mohou ve štafetě podělit čtyřčlenné týmy z různých firem, společností, organizací či klubů.

VW Firemní Maraton navazuje na úspěšný štafetový závod, který se konal 29. března v rámci březnového Hervis Firemního 1/2Maratonu. O prestiži této akce, kterou Radiožurnál neopomenul a v živých vstupech o ní informoval, svědčí i vzrůstající počet přihlášených týmů. V roce 2006 to bylo 83, v loňském roce 117 a letos se zúčastnilo celkem 178 týmů z České republiky i ze zahraničí.

Do rodiny PIM tradičně patří i nesoutěžní běhy. Rodinný MiniMaraton na 4,2 km má povzbudit k závodění především celé rodiny. Závod Garnier Eko Procházka 2 km je zase určen pro 'neběžce', ale zároveň milovníky pohybu a zábavy. Trať 'Procházky' vede malebnými místy Prahy, bez provozu a výfukových plynů. Navíc část startovného putuje na charitativní účely. A ještě něco - vedle sportovních klání nebude v pražských ulicích chybět ani zábava, městské části připravily řadu doprovodných programů.

Hervis Firemní 1/2Maraton

Maratónský víkend vyvrcholí v neděli slavnostním předáváním cen na Marathon Party na pražském Výstavišti. Tam bude od čtvrtka 8. května veřejnosti volně přístupný sportovní veletrh Marathon Sport Expo. Je to i místo, kde se účastníci mohou registrovat na všechny závody Maratónského víkendu a vyzvedávat si startovní čísla. V letošním roce se na Expu bude také odehrávat velká sportovní megashow.

ČRo 1 - Radiožurnál připravil v neděli 11. května přímé vstupy z průběhu maratónu. Posluchači je uslyší v dopoledním vysílání a ve zprávách po deváté a desáté hodině. Závěr závodu mužů nabídne Radiožurnál v přímé reportáži zhruba 10 minut po jedenácté hodině. Volkswagen Maraton Praha neopomene ani večerní magazín Sportžurnál.

Volkswagen Maraton Praha - Rodinný běh

Maratónský víkend přinese už tradiční omezení veřejné i individuální dopravy. Dotknou se především městských částí Praha 1, 2 a 4. Podrobné informace o uzavírkách i změnách MHD najdete na webových stránkách dopravního podniku a PIM.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: kbr
Spustit audio