Potřetí v historii míří cyklokrosová elita do Tábora

22. leden 2015

Jihočeský Tábor se chystá na cyklokrosový svátek. Na přelomu ledna a února (31. 1. až 1. 2. 2015) bude město hostit potřetí v historii mistrovství světa. S nadějí, že čeští reprezentanti na trati v areálu Komora získají nějakou tu medaili a potvrdí příslušnost ke světové špičce.

V České republice se o duhové trikoty bojovalo v minulosti už celkem čtyřikrát. Poprvé v roce 1972 v pražské Višňovce. Mladá Boleslav hostila mistrovství světa v roce 1987 a pak už dvakrát následoval Tábor – 2001 a 2010. Po pěti letech se tak na jihu Čech nejlepší závodníci světa představí znovu. Taková událost pochopitelně nemůže uniknout pozornosti Radiožurnálu.

„V Táboře se pojede ve čtyřech kategoriích. V sobotu 31. ledna hodinu před polednem se na trať vydají junioři a ve 14 hodin ženy. O den později v 11 závodníci do 23 let a ve dvě odpoledne pak vše vyvrcholí závodem elitní kategorie,“ poskytl první informaci sportovní redaktor Pavel Petr a přidal informaci o vysílání ze šampionátu.

„Samozřejmě o všech závodech budeme aktuálně informovat ve vysílání. Navíc přímé přenosy nebudou chybět na streamu Český rozhlas Sport. Konkrétně na webové adrese Zpravy.rozhlas.cz. Už deset minut před startem jednotlivých kategorií vám navíc nabídneme zajímavosti spojené se šampionátem a jednotlivými jezdci.“

Pavel Petr ovšem na cyklokrosové zpravodajství nebude sám. „Reportérsky se bude podílet na vysílání redaktor Deníku Kamil Jáša. Streamové vysílání navíc doplní svými postřehy Miloš Fišera, historicky první československý medailista ze šampionátu a v dalších letech dvojnásobný mistr světa.“

Radomír Šimůnek

Naděje českých závodníků

V elitní kategorii, při neúčasti Zdeňka Štybara, bude pozornost českých fanoušků upřena především na Radomíra Šimůnka, Martina Bínu, Lubomíra Petruše nebo Michaela Boroše. Mezi ženami si brousí zuby na zlato Kateřina Nash, o dobré umístění chtějí bojovat také Martina Mikulášková a Pavla Havlíková.

Ve třiadvacítce má velké šance uspět úřadující mistr republiky Adam Ťoupalík, do celkového pořadí pak budou chtít probudit pohárový vítěz Jakub Skála nebo Vojtěch Nipl. V juniorech domácí titul získal Jonáš Březina.

autor: ppe
Spustit audio