Pošta v historickém centru Olomouce zůstává

18. červen 2014

Česká pošta nezruší pobočku na náměstí Republiky v Olomouci. Původně ji plánovala přestěhovat do nového nákupního centra Šantovka. Nesouhlasili s tím ale místní, kteří se proti záměru České pošty ohradili peticí.

Proti byla také Univerzita Palackého, zástupci armády, zaměstnanci Muzea umění i vedení olomoucké radnice. Při jednání na krajském úřadě se zástupci těchto institucí dohodli na zachování historické pobočky v centru Olomouce.

„Dobrá zpráva pro všechny obyvatele Olomouce, i pro ty, kteří podepsali petici, pošta na Náměstí Republiky bude opravdu zachována a zachován bude i dosavadní rozsah poskytovaných služeb,“ potvrzuje mluvčí Kamila Navrátilová. Během tohoto roku by se v Olomouci měla otevřít i pobočka pošty v Galerii Šantovka.

Petici za zachování poštovní pobočky na náměstí Republiky podepsalo téměř 2500 lidí, kterým se nelíbilo původní rozhodnutí.

O zachování pobočky na náměstí Republiky v Olomouci s generálním ředitelem ČP Martinem Elkánem jednal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD), primátor Olomouce Martin Major (ODS) a rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller.

autoři: zem , špo
Spustit audio