Poslouchejte Radiožurnál v Praze kvalitněji! Digitálně ze žižkovského vysílače

V Praze a okolí naladíte Radiožurnál kvalitněji v dalším multiplexu. Od 26. března vysíláme digitálně i ze žižkovského vysílače. Co to znamená? A jak si můžete digitální vysílání naladit?

Kromě stávajícího vysílání ze strahovského vysílače si nás můžete naladit i pomocí žižkovského vysílače. To znamená kvalitnější příjem, který není závislý na rozmarech počasí.

Mezi výhody digitálního rozhlasu patří rychlé ladění, kvalitní zvuk, snadné přepínání stanic a doplňkové informace na displeji rádia, například právě vysílaný pořad, další program a podobně.

Jak digitální Radiožurnál naladíte?

Vysílání ze žižkovského vysílače je v rámci systému DAB v pásmu L (L-band). Kromě Radiožurnálu jsou v nabídce i nové stanice Český rozhlas Plus, Český rozhlas Jazz a Rádio Junior. K poslechu digitálního vysílání je však potřeba mít namísto běžného rádia nový přijímač.

Kde můžete digitální vysílání Radiožurnálu poslouchat?

Máme k dispozici orientační mapku pokrytí. Na té je vidět, že digitální Radiožurnál naladíte také v Roztokách, Husinci, Kolovratech, Lochkově nebo Vinoři.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: nib
Spustit audio