Poslouchejte Radiožurnál, uvidíte hokej!

12. květen 2018

Na Mistrovství světa se utkají národní hokejové týmy a Radiožurnál bude opět u toho! Zápasy našeho týmu vysíláme v přímém přenosu a také je sledujeme online na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

Vrátí se Češi z Dánska s medailí? To je zatím ve hvězdách, ale vy můžete u jejich zápasů být, ať už zrovna děláte cokoliv. Stačí si naladit frekvenci Radiožurnálu. 

Čtěte takéNeznáte přesnou frekvenci Radiožurnálu? Najdete ji podle naší mapy!

Máme pro vás také každodenní zpravodajství z celé olympiády. Pravidelné sportovní zprávy na vlnách Radiožurnálu a zápasy živě – ty nejnapínavější, kde jsou Češi. 

Naši reportéři komentují bez přestávky 

Sportovní komentátoři sledují zápasy ve dvojicích. Po minutě si obvykle předávají slovo. Musí, aby neztratili dech. Předávají totiž do vysílání úplně vše, co se na ledě děje. A kolikrát je to opravdu divoká rychlost.

Nalaďte si nás v tyto časy:
11. května 20:15 – Česko x Bělorusko
13. května 16:15 – Česko x Francie
14. května 20:15 – Česko x Rakousko

„Během živého komentáře do rádia je naším úkolem hlavně popisovat děj na ledě, v přerušených hrách shrnout průběh zápasu, a pokud chceme přidat něco navíc, většinou jsou to věci ze zákulisí, u kterých jsme a prostě je víme. Nevyhledávám si, kdo má doma jakou kočku, jestli rodiče mají krámek s obuví, ani kdo změnil přítelkyni,“ přibližuje reportér Radiožurnálu František Kuna. 

Čtěte takéMistrovství světa v hokeji: Program a výsledky na iROZHLAS

A vedoucí sportovní redakce Miroslav Bureš dodává, jak práce našich reportérů vypadá: 

„Na statistiky máme monitor, na sporné momenty obrazovky s opakovanými záběry. A potřebuji dvě věci. Papír se soupiskou soupeře a tužku. To je celé. A pak už jen prostě koukat a dávat pozor i na to, co se děje mimo puk.“ 

autor: Radiožurnál
Spustit audio

Více z pořadu