Policisté dnes kontrolují rychlost na 160 místech středních Čech

18. duben 2018

Policisté dnes na 160 místech po celém kraji měří rychlost. Zapojili se totiž do celostátní akce SpeedMarathon. Kontrolované úseky vytipovali sami řidiči a chodci. Každému z míst policisté věnují minimálně jednu hodinu.

Češi mohli o rizikových místech hlasovat do konce února. Vybrali jich přes 950, nejvíc je jich v našem kraji. Seznam všech úseků je dostupný na webu akce Speed marathon 2018.

Na jednom ze sledovaných úseků natáček i reportér Českého rozhlasu. „Jsem na silnici I/16 u obce Býkev na Mělnicku. Tahle silnice patří podle organizace EuroRAP, která hodnotí bezpečnost silnic mezi nejhorší v republice ať už se týká nehod nebo překračování rychlosti. Shodou okolností když jsem sem přijížděl, byl jsem svědkem jednoho menšího „ťukance“, ale stávají se tu i mnohem fatálnější nehody,“ hlásil po půl jedenácté reportér Jan Pastor.

Akce se konala i loni, kdy se měřilo na 1047 místech v ČR. Policisté tehdy zjistili více než 2500 přestupků. Osm řidičů řídilo pod vlivem návykových látek, 21 pod vlivem alkoholu.

autoři: redakce , Jan Pastor
Spustit audio