Policisté baví, radí, informují. Ve vánočním klipu od protinožců

20. prosinec 2017

Vánoce se blíží a s nimi i časté cesty za příbuznými. Před spěchajícími a svátečními řidiči varují policisté v mnoha světových zemích každý rok. Na novou úroveň ale varování dotáhly bezpečnostní složky ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Natočily totiž speciální video, ve kterém přezpívaly jeden z klasických vánočních hitů.

„Wellingtonská policie varování pojala ve velkém. Přezpívala známou píseň Feliz Navidad od portorikánského zpěváka Joseho Feliciana. Kromě strážníků a strážnic se v něm objeví třeba i starosta Wellingtonu Justin Lester, záchranářky a hasiči,“ přibližuje redaktor Matěj Štýs.


V klipu nechybí ani vánoční čepičky nebo policejní pes s vestou a čepicí na hlavě za volantem.

Kromě přání veselých Vánoc mají záchranné složky na srdci i to, aby řidiči nejezdili rychle, před jízdou nepili nebo aby se nezapomněli připoutat. Chtějí tak snížit rostoucí počty nehod a úmrtí na novozélandských silnicích.

Klip se objevil na oficiální facebookové stránce Wellingtonské policie před necelými 24 hodinami. Za tu dobu ho vidělo už skoro 200 tisíc lidí a bezmála pět tisíc lidí ho označilo lajkem, srdíčkem nebo smějícím se smajlíkem. Z komentářů je vidět, že jsou lidé pobavení a video jim udělalo radost.

autor:
Spustit audio