Policie stíhá řidiče havarovaného autobusu za obecné ohrožení z nedbalosti

17. červenec 2006

Řidiče autobusu, který v neděli havaroval na teplické dálnici u Zdib blízko Prahy, obvinila policie z obecného ohrožení z nedbalosti. Přesné příčiny tragédie, při které zemřelo šest cestujících, policisté dále šetří.

Autobus sjel z dálnice kousek před Prahou a narazil do mostního pilíře. Ze čtrnácti cestujících bylo na místě mrtvých pět. Další žena zemřela po převozu do nemocnice.

Podle mluvčí policie Prahy-východ Lenky Kubátové technickou závadu autobusu na místě vyloučil znalec a alkohol řidič nepil. "Ovlivnění řidiče alkoholem bylo na místě vyloučeno, orientační dechová zkouška byla negativní."

Jedna z vyšetřovacích verzí tak počítá s tím, že řidič za volantem usnul. Vůz měl být starý dva roky a o řidiči mluví jeho nadřízení jako o velmi zkušeném.

V nemocnicích zůstávají čtyři zranění cestující. Dva z nich leží v motolské nemocnici. Podle její mluvčí Evy Jurinové jsou mimo ohrožení života. "Muž a žena utrpěli středně těžké poranění jako například pohmožděniny obličeje, ramene a zlomeninu obratle. Další muž byl s naraženou lopatkou ošetřen ambulantně."

Devětapadesátiletý řidič autobusu vyvázl se zlomeným zápěstím.

autor: vav
Spustit audio