Pojedu si to hlavně užít a udělat co nejlepší výsledek, říká před premiérou na šampionátu superbiků mladý závodník

16. říjen 2020 11:45

Patnáctiletého motocyklového závodníka Štěpána Zudu čeká velká premiéra. O víkendu se představí v barvách Czech Talent Teamu na světovém šampionátu superbiků. Ještě před odletem se svěřil, s jakými pocity do Portugalska cestuje.

Čtěte také

V patnácti letech má před sebou liberecký motocyklový závodník Štěpán Zuda premiérový start v mistrovství světa superbiků. Pojede na divokou kartu, o kterou si řekl výkony v Northern Talent Cupu. Ten dává šanci právě mladým závodníkům. I oni ale museli dodržovat nejrůznější protikoronavirová opatření. „Museli jsme mít pořád roušku, před nasazením helmy a hned po jejím sundání. Na start musel mít mechanik brýle, roušku nebo štít, a kdyby byl někdo nakažený, šampionát by se musel zavřít, říká.

To se naštěstí nestalo a liberecký jezdec má před sebou novou výzvu. Víkend může jeho budoucí kariéru výrazným způsobem ovlivnit. Závody hostí portugalský Estoril. Na tamní trati ještě nikdy nejel a Štěpán si před startem žádný cíl nedává, uvědomuje si, že konkurence bude veliká. „Pro mě ta trať bude nová, pojedu si to hlavně užít a udělat co nejlepší výsledek,“ říká před premiérovým startem ve světovém šampionátu superbiků. Po návratu domů už se chce zase naplno věnovat učení. V tomto školním roce ho totiž čekají přijímačky na strojní průmyslovku.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související