Pojď hrát hokej, láká svaz děti. Výstroj si malí hokejisté mohou půjčit

24. leden 2017

I omalovánky mohou patřit k hokejové výstroji. Celý týden se o tom mohou přesvědčit noví hráči, které láká hokejový svaz na stadiony. Pokud vybíráte sport pro vaše dítě, máte až do neděle šanci vyzkoušet si zadarmo hokej. Akce se jmenuje Týden hokeje.

„Děti dostávají dresy, tatranky, odznak, dres a omalovánky. Je možnost jim zapůjčit výstroj – brusle, hokejku, rukavice a helmu. Pak bude nějaké představení hokejového klubu,“ vysvětluje Petr Třinecký, hlavní trenér berounské mládeže.

Týden hokeje je série sportovních akcí, při kterých mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Rodiče se pak dozví, co všechno obnáší mít doma malého hokejistu.

Při náboru pomáhá i Lucka. „Mojí prací je přivítat malé děti, které se rozhodly zkusit si bruslit nebo zahrát,“ vysvětluje dobrovolnice, zatímco se její malý syn domáhá pozornosti.

Opravdu není jednoduché udržet dětskou pozornost u hokeje. V šatně to ale klukům i holkám ve věku 4 až 8 let jde lépe. „Mladej se tenhle rok začal zajímat o hokej. Chodíme na Spartu a hodně ho to chytlo. Bruslíme zhruba měsíc, je mu necelých pět let a snažíme se,“ vysvětluje tatínek jednoho capartů.

Ten se jmenuje Rosťa a jeho prvním hokejovým vzorem je sparťan Petr Vrána. „Má dvojku a nulu,“ skládá číslo svého oblíbence. „Chci hrát hokej, nejvíc se mi líbí góly,“ říká sotva pětiletý klučina při svém prvním rozhlasovém rozhovoru navlečený v reprezentačním dresu.

„Startovací výstroj je zdarma, pak je tu výstroj pro brankáře, od helmy přes lapačku, vyrážečku až po vestu,“ vysvětlil rodičům Petr Třinecký.

Nejen výstroj a dres národního týmu čeká na malé hokejisty a hokejistky během náborové akce Týden hokeje. Kdy můžete přijít se svými dětmi na nábor ve vašem městě, najdete na webu kampaně Pojď hrát hokej.

autoři: fk , vman
Spustit audio