Podle odborníků je mladý závodník Filip Salač nastupující hvězdou českého motorsportu

6. únor 2020

Motocyklovému jezdci Filipu Salačovi ze Všejan na Mladoboleslavsku je pouhých osmnáct let a už ukázal, že může konkurovat světové špičce. Má za sebou úspěšnou úvodní sezónu v Moto3.

Závodník Filip Salač si o šanci v seriálu mistrovství světa řekl svými výkony v juniorském seriálu, ale přechod do Moto 3 byl pro něj možná těžší, než sám očekával: „Byla to podobná motorka, ale úplně jiný tratě a úplně jiný šampionát. Vlastně to celé je o nějaký level výše,“ přibližuje své první dojmy Salač.

Náročnou změnou bylo pro mladého závodníka také cestování. A aby zvládal sport na vrcholové úrovni, musel kvůli němu dokonce přestoupit na jinou školu. Přes nevydařený začátek sezóny mohl být Salač ale nakonec spokojený. Ukázal, že světové špičce může konkurovat, v jednom ze závodů byl dokonce pátý. Nyní Filip Salač už přemýšlí o nadcházející sezóně. Podle názorů odborníků by v ní měl uspět, považují ho za vycházející hvězdu našeho motorsportu.

Motocyklový závodník Filip Salač
autor: ppe
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.