Podívá se Stanley Cup do Česka? Jaromír Jágr dovedl Floridu do play-off

Nejlepším Čechem v kanadském bodování základní části NHL byl v této sezoně stejný hokejista, jako v sezoně 1991/92, totiž Jaromír Jágr. Dovedl Floridu k vítězství v Atlantické divizi a za pár dní vstoupí do play-off.

Sám trenér Floridy nepočítal, že by jeho tým mohl získat více než 100 bodů v základní části. Přesto se jí to podařilo a stala se příjemným překvapením soutěže.

„Všechny tři formace budou muset dávat góly a ta čtvrtá se bude muset přidat, stejně jako tomu bylo v sezoně. Tohle a pevná obrana jsou hlavní důvody úspěchu v základní části. To samé budeme muset hrát v play-off, pokud budeme chtít dlouhé léto,“ předvídá útočník Jussi Jokinen.

Česko skupinu má ale v týmu nejen Florida, ale také Philadelphie. Ta vybojovala postup do play-off na poslední chvíli. „Je to obrovská úleva. Věděli jsme, jaké je skóre a že je to pro nás dobré, ale i tak jsme byli nervózní od první minuty. Potom jsme začali hrát podle plánu,“ popisuje Jakub Voráček.

Čtěte také

Do play-off se nedostal žádný z kanadských týmů a je naopak pravděpodobné, že se Stanley Cup opět podívá do Česka. Pouze v šesti ze 16 mužstev v play-off nehraje jediný český hokejista.

Jaromír Jágr
autoři: mch , šše
Spustit audio