Pochoutkový rok 2023 startuje: Porota v novém složení už vybrala první soutěžní recept

10. březen 2023

aví vás vařit? Máte svůj oblíbený a zároveň jedinečný recept, na který nedáte dopustit? Pochlubte se svým osvědčeným rodinným receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně.

Česká kuchyně, to nejsou jen knedlíky. Česká kuchyně toho zahrnuje mnohem víc: pečená masa, sladkosti, jednoduché pokrmy nebo naopak sváteční jídla a také polévky. Prvním soutěžním receptem Pochoutkového roku 2023 se stala dýňová polévka Ludmily Škardové ze Zruče-Sence.

Přihlaste se do nového ročníku

Pošlete nám svůj osvědčený recept do nového ročníku i vy a vyhrajte vybavení v celkové hodnotě 100 000 Kč. Ze zaslaných receptů vybere porota složená z trojice Jaroslav Sapík, Naďa Konvalinkové a nově Roman Paulus ty nejzajímavější. Každý týden najdete vybraný recept na webu včetně postupu.

Loňský ročník byl na sladko a posluchači poslali do hlasování o nejlepší recept téměř 14 000 hlasů. Na velké finále bylo do pražského Divadla Metro pozváno všech 30 soutěžících se svými rodinami a blízkými. Během programu se diváci dobře bavili, zazněly rady od spisovatelky Haliny Pawlowské. O oblíbených zákuscích i erotických zvucích v kuchyni pak promluvil cukrář Josef Maršálek. Podívejte se, kdo vyhrál u poroty a kdo získal posluchačskou cenu.

autor: djo
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.